Gràcies a un renovat impuls de les institucions, la Casa de la Música de Terrassa es refunda i emprèn una nova etapa plena d’activitats amb El Vapor, un equipament musical polivalent, com a centre neuràlgic destinat a la creació, la formació i els concerts de petit format.

Desenvolupem tot un programa d’ajudes a la creació especialment dirigides als artistes musicals, per ajudar-los a créixer artística i professionalment: producció de directes, enregistrament de maquetes, càpsules audiovisuals, beques per a la composició, concerts al MMVV, concerts a la Fira Mediterrània de Manresa. El Vapor és un equipament de referència en el suport als creadors de Terrassa: oferim assessoraments, acollim bandes en residència, organitzem stages de creació o producció, gravacions i videoclips.

A la nostra programació estable de concerts hi tenen cabuda tant artistes consolidats, com emergents i formacions locals. Amb una voluntat clara de fer emergir nous talents i generar oportunitats als artistes del territori. Els concerts de la temporada TMM (Terrassa Música Moderna) tenen lloc a la Nova Jazz Cava, la Sala Faktoria i l’Auditori Municipal. El cicle KM.0 / Bucs Sessions pensat per a bandes emergents es realitza a El Vapor.

La música és un motor de transformació en la vida urbana que ens permet posar de relleu una dimensió col·lectiva i transversal de la cultura.

Dissenyem una oferta formativa complementària a les escoles de música de la ciutat, amb activitats d’iniciació musical i cursos de coneixements paral·lels: tècnics, legals, laborals o relacionats amb el món de la música. En l’àmbit escolar a primària i secundària oferim l’extraescolar de sensibilització musical al cicle infantil, la cantata LA CLIKA al cicle inicial, la batucada DONEM LA LLAUNA al cicle mitjà, el concert de percussió corporal TOCA-TOCA al cicle superior. El programa ROCKIN als IES. En l’àmbit professional i formació tècnica del món de l’espectacle hem ofert cursos de fotografia de concerts, de sonorització de directes, d’il·luminació de concerts, el taller de correcció postural per a músics, la xerrada “com facturar un bolo”, o la xerrada de prevenció d’agressions sexuals en espais d’oci nocturn. En l’àmbit amateur oferim cursos d’iniciació (instruments tradicionals dins l’Aula de Música Tradicional Terrassenca, Curs de Djembé, Curs de Darbuka, construcció d’un diddley bow) i cursos de músiques avançades (per exemple, curs d’Ableton)