Plaents Plaers

Plaents Plaers és un recital a duo en què TONI XUCLÀ i JUDIT NEDDERMANN reinterpreten, amb una visió actual, la poesia medieval catalana.

Sobre l'espectale:

TONI XUCLÀ i JUDIT NEDDERMANN presenten Plaents plaers

Cançons sobre els primers textos poètics escrits en català. Una nova interpretació de la Catalunya medieval que sorprèn per la seva actualitat. El 2015 va començar aquesta aventura en motiu de l’any Ramon Muntaner i va continuar el 2016 per commemorar l’any Ramon Llull, a partir d’aquí s’ha anat ampliant cançons sobre textos i poemes de: Jaume II de Mallorca, Amanieu de Sescars, Ramon Vidal de Besalú, Violant de Vilaragut (Reina de Mallorca), Beatriu Comtessa de Dia, Ramon Muntaner, Ramon Llull, Ausiàs March…

En Toni Xuclà ha seleccionat i musicat els textos. Poemes que, de tan antics sonen nous i vigents perquè, sens dubte, tenen la vigència atemporal dels grans temes.

Cant: Judit Neddermann
Guitarres: Toni Xuclà

Durada: 50 min.

Properes actuacions:

No hi actuacions planificades.

Sobre l'artista:

Toni Xuclà

Toni Xuclà és un dels guitarristes i compositors més reconegut i premiat del nostre país. Ha enregistrat set discos en solitari, alguns d’ells distribuït a diversos països europeus on també ha actuat. Actualment és membre dels grups Menaix a Truà, La Banda Impossible, dels duets Toni Xuclà & Gemma Humet, Toni Xuclà & Judit Neddermann, Toni Xuclà & Mireia Zamora.

Ha estat productor, entre altres, de Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Gema 4, Maria Salgado i Ginesa Ortega.

Ha col·laborat amb Ja t’ho diré, Georges Moustaky, Tomatito, Armando Manzanero, Toti Soler, Dolo Beltran, Lídia Guevara, Gato Perez, Shuarma i Maria del Mar Bonet. Ha escrit diversos llibres de contingut musical. Ha estat director de diferents escoles de música i de la Fira Mediterrània de Manresa. 

Vols saber-ne més