La rosa al fusell

Des del 2013 el duo Toni Xuclà i Gemma Humet giren plegats. Ara estrenen un nou programa titulat "La rosa al fusell, la revolta pacífica", un recull de la part més poètica dels cantautors de la Nova Cançó.

Sobre l'espectale:

Des del 2013 el duo Toni Xuclà i Gemma Humet giren plegats amb el concert “Poemes que es fan cançons”. Ara estrenen un nou programa titulat La rosa al fusell, la revolta pacífica, que és un recull de la part més poètica dels cantautors de la Nova Cançó.

Durant els anys de la transició i la recuperació de les institucions catalanes, els cantautors expressen el desig de llibertat en les seves cançons, que esdevenen himnes de lluita i revolta. Una lluita pacífica on la paraula i la cultura són el vehicle d’expressió i un punt de trobada de sensibilitats diverses. “La rosa al fusell” és la imatge de la no-violència, de la raó sobre la força i el diàleg sobre la imposició. De l’amor vencedor de l’enfrontament.

En aquesta època, es componen cançons amb una gran poesia que parlen dels grans temes: l’amor, la mort, la frustració i el desig d’un futur millor. També retraten poèticament la gent, els pobles i les cases. Són cançons fetes des del cor i per al cor. Aquest espectacle recull part d’aquestes cançons poètiques enmig de la lluita. Cançons que van ser fetes per emocionar i que avui encara ens emocionen, ens recorden d’on venim i ens donen força per als nous reptes.

El repertori:

 1. Tio Canya (Al Tall)
 2. Balada del pas del temps (Ovidi Montllor)
 3. No demano gran cosa (M.M.Pol-R.Muntaner)
 4. Jo vinc d’un silenci (Raimon)
 5. El Pi de Formentor (M.Costa i Llobera-M del Mar Bonet)
 6. A Margalida (Joan Isaac)
 7. De jo et vas despediguent (UC-tradicional)
 8. Al teatre (Lluís Llach)
 9. Em dius que el nostre amor (J.Vergés-Toti Soler)
 10. En el port d’Amsterdam (Jacques Brel)
 11. L’home del carrer (Quico Pi de la Serra)
 12. Glosat (Biel Majoral)
 13. Óleo de mujer con sombrero (Sílvio Rodríguez)
 14. Palabras a Júlia (Paco Ibáñez-A.Goytisolo)

Un repertori triat i arranjat de nou per Toni Xuclà, amb la commovedora veu de Gemma Humet.

GEMMA HUMET, veu
TONI XUCLÀ, guitarra

Durada: 80 min.

Properes actuacions:

No hi actuacions planificades.

Sobre l'artista:

Toni Xuclà

Toni Xuclà és un dels guitarristes i compositors més reconegut i premiat del nostre país. Ha enregistrat set discos en solitari, alguns d’ells distribuït a diversos països europeus on també ha actuat. Actualment és membre dels grups Menaix a Truà, La Banda Impossible, dels duets Toni Xuclà & Gemma Humet, Toni Xuclà & Judit Neddermann, Toni Xuclà & Mireia Zamora.

Ha estat productor, entre altres, de Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Gema 4, Maria Salgado i Ginesa Ortega.

Ha col·laborat amb Ja t’ho diré, Georges Moustaky, Tomatito, Armando Manzanero, Toti Soler, Dolo Beltran, Lídia Guevara, Gato Perez, Shuarma i Maria del Mar Bonet. Ha escrit diversos llibres de contingut musical. Ha estat director de diferents escoles de música i de la Fira Mediterrània de Manresa. 

Vols saber-ne més