hirundo_bn

“Hirundo Maris” s’incorpora al catàleg de VESC

15/02/2018

Estem molt il·lusionades d’informar-vos que “Hirundo Maris”, el grup de Petter Udland Johansen i Arianna Savall, s’incorpora a la família de VESC. El seu darrer projecte “La Rosa dels Vents” ens parla de la mar i hi ha música tradicional, antiga i composicions pròpies, tot tipus de música amb l’alè de la improvisació. Per Catalunya giren habitualment en formació de trio, junatment amb el contrabaixista Miquel Àngel Cordero.

“A The Wind Rose hi podem escoltar una compilació de diverses peces que ressonen des de diferents contrades. És un viatge musical – música i poesia- per costes i oceans, una oda per a la gent de mar. Per als viatgers amb esperances i somnis, que van donar sentit a les seves vides a través del vent i la seva simbologia. Diguem-ho clar, The Wind Rose és títol i concepte, melodia i ritme, lírica i èpica.

El disc, que és una joia musical molt ben elaborada, inclou temes d’una àmplia varietat estilística dins de l’espectre de música tradicional d’inesgotables recursos. Cal remarcar l’espectacular improvisació d’Arianna Savall a les diferents arpes que són, sens dubte, un dels aspectes més atractius del disc.

Al seu costat, Petter Udland Johansen, amb els seus violins, aporta un aire molt personal al disc. Val a dir que la interacció entre els músics es fa evident en moltes peces, per no dir en
totes. La subtilesa regna en aquest conjunt de curioses sonoritats oceàniques on els timbres estan perfectament relligats.

El resultat, que és senzillament meravellós, va de les tensions a la calma amb harmonies i melodies tradicionals, que en la veu de l’Arianna Savall, aquests cants es transformen en un lirisme quasi cal·ligràfic i d’espontània i resolutiva bellesa.”

“Sonograma” – ressenya de Carme Miró