cover_dp

Novetat al nostre catàleg! David Pastor NU-ROOTS

29/08/2017

Ens fa molta il·lusió incorporar al nostre catàleg el darrer projecte del trompetista David Pastor, una de les principals figures de l’escena jazzística, que presenta el directe del disc “Motion” (Dot Time Records, 2017) amb el seu trio Nu-Roots. Pastor s’acompanya de José Luis Guart al piano elèctric, orgue i teclats i de Pere Foved a la bateria en un projecte personal que impregna el jazz de diverses influències musicals que van des del rock i el funk, passant pel soul cap a la música brasilera.

Nu-Roots es caracteritza per la seva capacitat de posar en equilibri les tendències més avantguardistes del jazz actual amb la tradició del swing i les arrels tradicionals del blues. El virtuós i eclèctic trompetista aprofita la llibertat de l’estil per aprofundir en la fusió del jazz amb els estils més elèctrics de la música creativa. “La idea de moviment defineix el punt en què ens trobem ara. Estem en un moment de canvi i evolució. Després de tot aquest temps treballant junts, tant la personalitat com sonoritat de Nu-Roots estan molt definides, però continuen transformant-se i enriquint-se en cada actuació. La natura de Nu-Roots és, sens dubte, el moviment”, explica Pastor.

Esta formació, erigida en la innovació del jazz contemporani, ofereix una compacta i atractiva proposta que engloba sonoritat, llenguatge i estètica. David Pastor & Nu-Roots fan un pas més respecte dels anteriors discos experimentant aquesta vegada amb els contrastos originats de la combinació del caràcter orgànic del jazz i les possibilitats dels efectes electrònics.

David Pastor aboca tot el seu bagatge i influències en un disc que és clar reflex de l’evolució i canvis viscuts per Nu-Roots al llarg dels anys. Així, Motion reafirma la identitat del so de la banda, connectant la llibertat de la improvisació amb els matisos rítmics rupturistes d’un swing impulsat per la força del groove.

David Pastor: trompeta, flugelhorn, FX i teclats
Jose Luis Guart: piano elèctric, orgue i teclats
Pere Foved: bateria