Gràcies a un renovat impuls de les institucions, la Casa de la Música de Terrassa emprèn una nova etapa plena d’activitats amb El Vapor, un equipament musical polivalent, com a centre neuràlgic destinat a la creació, la formació i els concerts de petit format.

Desenvolupem tot un programa de suport a la creació especialment dirigides als artistes musicals, per ajudar-los a créixer artística i professionalment: producció de directes, enregistrament de maquetes, càpsules audiovisuals, beques per a la composició, concerts al MMVV, concerts a la Fira Mediterrània de Manresa. El Vapor és un equipament de referència en el suport als creadors de Terrassa, oferim assessoraments, acollim bandes en residència, organitzem stages de creació o producció tècnica, gravacions en directe i rodatges de videoclips.

A la nostra programació estable de concerts hi tenen cabuda tant artistes consolidats, com emergents i formacions locals. Amb una voluntat clara de fer emergir nous talents i generar oportunitats als artistes del territori. El cicle KM.0 està pensat per a bandes emergents i té lloc a El Vapor.

La música és un motor de transformació en la vida urbana que ens permet posar de relleu una dimensió col·lectiva i transversal de la cultura.

Dissenyem una oferta formativa complementària a les escoles de música de la ciutat, amb activitats d’iniciació musical i cursos de coneixements paral·lels: tècnics, legals, laborals o relacionats amb el món de la música. En l’àmbit escolar a primària i secundària organitzem la cantata LA CLIKA al cicle inicial, la batucada DONEM LA LLAUNA al cicle mitjà, el concert de percussió corporal TOCA-TOCA al cicle superior. Estem desenvolupant també el programa ROCKIN per als IES.