Espectacles

Violines 25 anys

Enguany fa 25 anys que la Simone Lambregts va crear Les Violines, un dels grups de referència en la història del folk català, a partir de la idea de reviure l’essència de les festes majors dels pobles pirinencs on un violí sol feia ballar tot un poble.

Sobre l’espectacle:

Per celebrar els 25 anys, Les Violines ens ofereixen un repàs a la seva trajectòria en un concert on aquesta vegada sentirem exclusivament composicions pròpies. Gaudirem de vint-i-cinc de les gairebé quaranta composicions de la violinista líder del grup, que han marcat un abans i un després en el violí folk de casa nostra. A més dels temes més coneguts de l’autora com A tota corda, Vals de St. Martí o Xotis a Pequín es presentaran composions menys conegudes de les quals algunes encara no han estat editades. Un concert de composició pròpia 100%, entre violins i dones, en el que la formació habitual de Les Violines anirà alternant d’altres formats ‘sorpresa’, ideats exclusivament per aquesta ocasió.

violins: Núria Balcells, Rebecca Macauley, Simone Lambregts
acordió diatònic: Clara Ribatallada
contrabaix: Maribel Rivero

Amb col.laboracions de:
Fani Fortet – percussió
Roser Olivé – gralla

Sobre l’artista:

L’eix central de Criatures és la cambra d’arrel: portar la gralla i l’acordió diatònic a un estadi més proper (salvant les distàncies) a la música de cambra però sense perdre l’essència i la sonoritat de la música d’arrel. La recerca de noves textures i noves sonoritats és la saba que ens fa mantenir en floració; la idea de portar dos instruments tan arrelats a la cultura popular del nostre país a un escenari poc explorat ens obre un món ple de possibilitats. I el nostre segon disc, Praxinoscopi, segueix amb aquesta tasca d’investigar aquest estil únic.

Els inicis de Criatures ens porten a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya, de l’any 2010 quan els camins de l’Ivó (gralla) i en Marçal (acordió diatònic) es creuen per primera vegada. A partir d’aquest moment comencem a treballant en la recerca d’un llenguatge propi, d’un ADN que ens fes especials. Una forma de filtrar la música d’arrel amb una idea propera a la música de cambra que coneixem amb el nom de cambra d’arrel.

Comparteix:

Espectacles relacionats:

Si t'ha semblat interessant aquest espectacle et recomanem que facis una ullada als següents.