Espectacles

Electrogralla

ELECTROGRALLA és el projecte musical en solitari de Roger Andorrà que es descriu perfectament per si mateix: és l’encontre de la gralla amb l’univers dels sons electrònics.

Sobre l’espectacle:

ELECTROGRALLA és un nou projecte musical en solitari del graller, músic, musicòleg i compositor sallentí Roger Andorrà que es descriu perfectament per si mateix: és l’encontre de la gralla –l’instrument tradicional català per antonomàsia– amb l’univers dels sons electrònics.
Partint d’una sola gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora), aquest nou projecte porta l’herència de la gralla vuitcentista cap a la música actual. Gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i d’altres tonades de l’imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i entren de ple al s.XXI sense complexos.
És així com el graller bagenc genera un espai sonor inèdit i obre una finestra entre la música d’arrel i la contemporània, aconseguint una textura identitària i original.
Gralla i electrònica. O electrònica i gralla. Tant se val. Aquest maridatge no té una veu predominant: són dues parts d’un tot unides en una aventura transgressora, intensa, sorprenent, inaudita… Electrogralla parteix d’un plantejament tan inesperat com pioner, on les bases musicals electròniques es fusionen amb l’instrument orgànic, amb reminiscències de jazz, groove, funky, dance, techno, dubstep… amb una premissa com aquesta, les etiquetes sempre quedaran curtes.

Sobre l’artista:

Roger Andorrà

Graduat en Música Tradicional en l’especialitat de gralla per l’ESMUC.
Graduat en Música Clàssica en l’especialitat de clarinet pel CMMB.
Llicenciat en Ciència i Història de la Música (Musicologia) per la UAB.
Diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical per la UB.
Format com a clarinetista clàssic, saxofonista modern i graller tradicional, Roger Andorrà sempre ha tocat la gralla en bona part degut a la seva passió pels gegants. Més endavant, estudiant musicologia, fruit de fer pinya amb un company de la universitat, va entrar a formar part d’un grup poc ortodox de joves grallers que van fer fortuna: Els Laietans.
Ja a l’ESMUC, a l’hora de fer el seu Treball de Final de Grau, va veure que hi havia un gran buit estilístic en la relació entre l’instrument i l’electrònica, i va començar a investigar en aquest camp. Així va germinar Electrogralla, un projecte que compta amb l’assessorament de Llibert Fortuny, Marcel Casellas, Dani Carbonell i la coreògrafa Montse Colomé.
Actualment, Roger Andorrà també és membre dels Grallers del Pla de Bages, dels duets {ROGER} i El Paraigua i compagina la seva activitat com a intèrpret amb la docència en escola de música, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Comparteix: