Indiano Sons, Els passos perduts

Un espectacle de carrer amb música en directe

Sobre l'espectale:

El grup d’havaneres L’Espingari i la companyia de dansa Factoria Mascaró presenten INDIANO SONS ELS PASSOS PERDUTS un espectacle de música i dansa, de carrer, fresc ideal per una nit d’estiu.

Tres músics, quatre ballarins, una taverna i molts gèneres musicals que hem sentit i cantat però no tan sovint ballat: des de la contradansa, el danzón i el tango, passant per la sardana, la jota o el xotis i sense deixar-nos els boleros, el son, la guaracha, tots ells ritmes que van sonar als cafès i tavernes de les ciutats del s. XIX a Catalunya, Espanya i Amèrica. Ritmes d’aquí que han viatjat cap allà i, amb el pas del temps, han tornat impregnats de noves sonoritats.

Amb aquest espectacle hem volgut introduir la dansa a unes cançons conegudes, que normalment, en el seu context habitual, s’escolten i es canten. Juguem amb diferents llenguatges: dansa tradicional, gestual, conceptual, teatral, la improvisació i la poesia visual..

Els sons i passos perduts són el fil narratiu que lliga les peces i ens porten a diferents formes de viure la dansa, la música, i les emocions.

Pensat tant per a teatres, com per a l’exterior.

Durada: 50 minuts

Vídeo de l’espectacle:

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/Ps3sC4Eljfs” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; clipboard-write; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Video de l'espectacle

Properes actuacions:

No hi actuacions planificades.

Sobre l'artista:

Factoria Mascaró

La companyia de dansa Factoria Mascaró es va crear l’any 1998 sota la direcció artística de Joan Serra i Vilamitjana i Joaquim Serra i Puigvendrelló, ballarins i coreògrafs amb un ampli coneixement de la Dansa Tradicional Catalana. Des d’aleshores ha actuat en multitud de festivals i programacions per a adults, de carrer i familiars, campanyes escolars, festes i esdeveniments, en accions de videodansa, videoclips, etc. Es tracta d’un grup polièdric de cinc ballarins de diferents edats i experiències que es mou en un model 4D: escena, dansa, tradició i contemporaneïtat.

El col·lectiu Factoria Mascaró obre una nova línia d’espectacle, experimentant noves formes d’expressió lligades amb la quotidianitat i la gestualitat d’avui. Conservant les fonts de la dansa popular i tradicional, recerquen sense concessions ni complexos, noves propostes de posada en escena.

La Factoria Mascaró té un ampli repertori d’espectacles dirigits al públic escolar i familiar, a l’espai públic i també al públic adult.

QUIM SERRA
LAIA MARTÍNEZ
LLUÍS FÀBREGAS
LAIDA TANCO
JORDI RUBIO

Vols saber-ne més