El viatge de les mans

Si el duet Toni Xuclà i Clàudia Cabero -dos guanyadors del Terra i Cultura junts- és insòlit, encara ho és més amb la companyia de Gemma Abrié. Tots tres formen un espectacle ple de música actual i poesia que trenca barreres temporals.

Sobre l'espectale:

Les mans són desig, amor, passió i art perquè no hi ha música, ni escriptura ni pintura sense una mà. Toni Xuclà i Clàudia Cabero s’han unit i ens porten un viatge extrem on ens sorprendrà com al llarg de molts segles dones i homes han sentit i escrit sobre el mateix: amor, desamor, vida, mort. “El viatge de les mans” reinterpreta els textos dels primers poetes i poetesses catalanes amb músiques d’avui i les evoluciona fins al punt que sorprenentment, no es diferencien de les cançons actuals. Un programa que també incorpora textos actuals que són pura poesia, d’unes altres mans, les notes personals de Frida Kahlo, ara portades a cançó.

Per primera vegada, dones i homes de l’àmbit lingüístic català es van atrevir a expressar els seus sentiments en poemes, tota una revolució literària i un fet cabdal en la història de la nostra llengua i literatura. Ara els sentirem en un llenguatge actual i en una lliure i nova creació musical que ens fa entendre com eren d’universals els anhels i les passions amoroses dels inicis de la poesia feta cançó.

Descobriu aquest espectacle que anirà creixent en directe, concert a concert.

TONI XUCLÀ: guitarres i composició
CLÀUDIA CABERO: veu i guitarra
GEMMA ABRIÉ: contrabaix i veu

Vídeo de l’espectacle:

Properes actuacions:

No hi actuacions planificades.

Sobre l'artista:

Toni Xuclà

Toni Xuclà és un dels guitarristes i compositors més reconegut i premiat del nostre país. Ha enregistrat set discos en solitari, alguns d’ells distribuït a diversos països europeus on també ha actuat. Actualment és membre dels grups Menaix a Truà, La Banda Impossible, dels duets Toni Xuclà & Gemma Humet, Toni Xuclà & Judit Neddermann, Toni Xuclà & Mireia Zamora.

Ha estat productor, entre altres, de Miquel Gil, Sopa de Cabra, Ovidi Montllor, Pau Alabajos, Gema 4, Maria Salgado i Ginesa Ortega.

Ha col·laborat amb Ja t’ho diré, Georges Moustaky, Tomatito, Armando Manzanero, Toti Soler, Dolo Beltran, Lídia Guevara, Gato Perez, Shuarma i Maria del Mar Bonet. Ha escrit diversos llibres de contingut musical. Ha estat director de diferents escoles de música i de la Fira Mediterrània de Manresa. 

Vols saber-ne més