Violines 25 anys

25 anys component entre violins i dones

Sobre l'espectale:

Enguany fa 25 anys que la Simone Lambregts va crear Les Violines, un dels grups de referència en la història del folk català, a partir de la idea de reviure l’essència de les festes majors dels pobles pirinencs on un violí sol feia ballar tot un poble. Per celebrar els 25 anys, Les Violines ens ofereixen un repàs a la seva trajectòria en un concert on aquesta vegada sentirem exclusivament composicions pròpies. Gaudirem de vint-i-cinc de les gairebé quaranta composicions de la violinista líder del grup, que han marcat un abans i un després en el violí folk de casa nostra. A més dels temes més coneguts de l’autora com A tota corda, Vals de St. Martí o Xotis a Pequín es presentaran composions menys conegudes de les quals algunes encara no han estat editades. Un concert de composició pròpia 100%, entre violins i dones, en el que la formació habitual de Les Violines anirà alternant d’altres formats ‘sorpresa’, ideats exclusivament per aquesta ocasió.

violins: Núria Balcells, Rebecca Macauley, Simone Lambregts
acordió diatònic: Clara Ribatallada
contrabaix: Maribel Rivero

Amb col.laboracions de:
Fani Fortet – percussió
Roser Olivé – gralla

Un espectacle adient si busques

  • Música d'Arrel

Properes actuacions:

No hi actuacions planificades.

Sobre l'artista:

Les Violines

Les Violines es crea l’any 1996 amb la idea d’oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional. El seu objectiu és fer reviure l’alegria de les festes majors dels pobles pirinencs, en les que un sol violinista aconseguia animar a ballar tot el poble. Inicialment Les Violines és un quartet de violins que més endavant incorpora acordió diatònic, baix i bateria, fins arribar a la formació actual de quintet (tres violins, acordió diatònic i contrabaix).

A més d’un repertori basat en temes dels antics violinistes dels Pirineus i d’altres músics de la tradició musical catalana, el grup s’obre a la música d’altres països i composicions pròpies, amb un estil que presenta com a “celta-català”.

Les Violines ofereix un concert original i ballable, amb una gran capacitat de transmetre un ambient festiu i alegre.

Vols saber-ne més