Notícies

Engega una nova edició de Cantània

17/04/2023

Arrenca una nova edició de Cantània, una producció de L’Auditori de Barcelona, amb l’obra “Les Portes del Món” de la compositora  Raquel Garcia-Tomàs amb text de Bernat Castany Prado.

Enguany hi participaran 43.000 nens i nenes de 1.300 escoles, en 95 concerts que es faran a L’Auditori de Barcelona i a altres localitats de Catalunya.

Durant tot l’any, l’equip de VESC dona suport en la coordinació del projecte i gestiona la producció de concerts arreu del territori.

L’Auditori de Barcelona produeix una nova edició de Cantània en la que nens i nenes de les escoles de primària participaran en els concerts que tindran lloc a L’Auditori de Barcelona, al Teatre Auditori de Granollers, el Teatre Monumental de Mataró, el Teatre El Jardí de Figueres, l’Auditori Municipal de Vilafranca del Penedès, el Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, el Teatre Kursaal de Manresa, el Teatre Auditori de Sant Cugat del Vallès, l’Espai Ter de Torroella de Montgrí i a L’Atlàntida de Vic.

L’obra “Les Portes del Món” ha estat creada per la compositora Raquel García-Tomàs amb text de l’escriptor Bernat Castany Prado que posa al centre de la història el concepte de “viatge” i que té com a protagonista la Sara, una nena cega que té moltes ganes de viatjar.

La Sara cada nit li demana al seu pare, el Daniel, que li llegeixi un capítol de La volta al món en vuitanta dies, de Jules Verne, que és el seu llibre preferit. Daniel elabora un pla per complir el desig de viatjar de la seva filla. Cada matí sortiran tots dos de casa amb les maletes i agafaran el tren de rodalies, faran uns quants transbordaments, i tornaran al cap d’unes hores però no al seu pis, sinó al pis de dalt, on una família provinent d’un altre país, els acollirà fent veure que es troben al seu país d’origen. Amb gent de tants països com hi ha a l’edifici podran viatjar tant com vulguin.

La coordinació musical de la cantata va a càrrec de Pep Prats i compta amb les direccions musicals d’Elisenda Carrasco, Oriol Castanyer i Eva Martínez. Adrià Aubert, Marta Gil i Cristina Martí són els directors escènics.

Des de fa 34 anys, el servei educatiu de L’Auditori de Barcelona produeix el projecte musical Cantània una activitat participativa en la qual s’inscriuen escolars de cicle mitjà i superior de primària de Catalunya. Cada any s’estrena una obra encarregada, especialment per a aquesta activitat, a compositors i escriptors catalans de reconegut prestigi. Al llarg de l’any es realitzen sessions de formació amb els mestres de música per tal que treballin la cantata a l’aula amb l’alumnat.

Durant els mesos d’abril, maig i juny, els nens i nenes tindran l’oportunitat d’interpretar música en viu en auditoris i teatres amb l’acompanyament d’instrumentistes professionals.

Des de fa 20 anys, VESC dona suport en la coordinació del projecte i gestiona la producció de concerts arreu del territori en una cita inoblidable pels infants, el professorat, les famílies i músics professionals participants.

Comparteix: