Espectacles

De poetes, cançonetes

Un espectacle per gaudir en família a partir de textos de grans poetes catalans musicats per Toni Xuclà.

Sobre l’espectacle:

De poetes, cançonetes és un espectacle de cançons per gaudir en família creat a partir de textos de grans poetes catalans musicats per Toni Xuclà.

Els músics porten tot el que cal per passar una bona estona: una guitarra plena de cançons, ganes de cantar i, el més important, una maleta màgica plena de poesia.

Amb cançons infantils fetes amb poemes originals, els infants cantaran, sense adonar-se’n, versos dels grans poetes en llengua catalana: Vicent Andrés Estellés, Enric Casasses, Miquel Martí i Pol, Pere Quart, Joana Raspall, Francesc Pujols, Lola Casas, Núria Albertí, Maria Dolors Pellicer, Noé Rivas, Josep Maria Sala Valdaura, Jordi Granzer-Ripoll, Marc Granell i Franesc Bofill. Els poemes triats són tots ells molt visuals i fàcils de memoritzar, tracten d’animals, de les estacions, dels astres i també de la vida quotidiana.

I és que el text poètic és un dels millors instruments per descobrir les possibilitats d’expressió que ofereix la paraula en l’edat infantil ja que convida al joc i a manifestar l’insòlit, l’absurd i els matisos més sorprenents d’allò que és real

TONI XUCLÀ: guitarres
MIREIA ZAMORA: veu, narració
LAIA BADRENAS: teclats, loops i veu
SARA TERRAZA: veu, guitarra

Formació variable segons el format de la sala: des de duo per a biblioteques fins a banda per a teatres.

Edat: a partir de 3 anys

Durada: 50 minuts

Sobre l’artista:

Sambala

L’eix central de Criatures és la cambra d’arrel: portar la gralla i l’acordió diatònic a un estadi més proper (salvant les distàncies) a la música de cambra però sense perdre l’essència i la sonoritat de la música d’arrel. La recerca de noves textures i noves sonoritats és la saba que ens fa mantenir en floració; la idea de portar dos instruments tan arrelats a la cultura popular del nostre país a un escenari poc explorat ens obre un món ple de possibilitats. I el nostre segon disc, Praxinoscopi, segueix amb aquesta tasca d’investigar aquest estil únic.

Els inicis de Criatures ens porten a l’ESMUC, l’Escola Superior de Música de Catalunya, de l’any 2010 quan els camins de l’Ivó (gralla) i en Marçal (acordió diatònic) es creuen per primera vegada. A partir d’aquest moment comencem a treballant en la recerca d’un llenguatge propi, d’un ADN que ens fes especials. Una forma de filtrar la música d’arrel amb una idea propera a la música de cambra que coneixem amb el nom de cambra d’arrel.

Comparteix: