Espectacles

Indiano Sons, Els passos perduts

El grup d’havaneres L’Espingari i la companyia de dansa Factoria Mascaró presenten “Indiano Sons, Els passos perduts” un espectacle de música i dansa, de carrer o per sala, ideal per una nit d’estiu.

Dansa i havaneres

Tres músics, quatre ballarins, una taverna i molts gèneres musicals que hem sentit i cantat però no tan sovint ballat: des de la contradansa, el danzón i el tango, passant per la sardana, la jota o el xotis i sense deixar-nos els boleros, el son, la guaracha, tots ells ritmes que van sonar als cafès i tavernes de les ciutats del s. XIX a Catalunya, Espanya i Amèrica. Ritmes d’aquí que han viatjat cap allà i, amb el pas del temps, han tornat impregnats de noves sonoritats.
Amb aquest espectacle, Factoria Mascaró ha volgut introduir la dansa a unes cançons populars, que normalment, en el seu context habitual, només s’escolten i es canten, jugant amb diferents llenguatges: dansa tradicional, gestual, conceptual, teatral, improvisació o poesia visual.
Els sons i passos perduts són el fil narratiu que lliga les peces i ens porten a diferents formes de viure la dansa, la música, i les emocions.

Pensat tant per a teatres, com per a l’exterior.

Durada: 50 minuts

Factoria Mascaró i l'Espingari

Factoria Mascaró va néixer el 1998. És un col·lectiu format per professionals de la dansa catalana, en línia constant de buscar i experimentar noves formes d'aquest llenguatge. Les seves propostes d'espectacle són creacions originals a través de les quals volen establir una connexió amb la quotidianitat i la gestualitat d'avui. La companyia desenvolupa tant coreografies de carrer com de sala i dirigides tant al públic infantil com a l’adult.

El grup d'havaneres L'Espingari va néixer l'any 1982 i fou apadrinat per la Núria Feliu. Les actuacions del grup ofereixen havaneres tradicionals, modernes i de composició pròpia, cançó de taverna i ritmes mediterranis que han aconseguit, amb el pas del temps, que L'ESPINGARI hagi creat un estil propi i únic en totes les seves actuacions.
La formació ha participat en diversos festivals i en multitud de trobades i mostres d’havaneres, tant al principat com a escala internacional, portant la seva proposta a països com Veneçuela i Cuba.

Comparteix: