Espectacles

Electrogralla

Electrogralla és el projecte musical en solitari de Roger Andorrà que es descriu perfectament per si mateix: és l’encontre de la gralla amb l’univers dels sons electrònics.

Empelt

"Emplet" (2022) el darrer treball en solitari de Roger Andorrà, incorpora un recull de peces i tonades populars que, de la mà del productor musical Llibert Fortuny, el músic de Sallent adequa als nous estils musicals; així, aconsegueix que, seguint la idea de J. V. Foix, allò tan vell torni a ser nou. Melodies com el Toc de castells, el Virolai, una sardana o un pasdoble de Patum arriben sota un nou filtre conceptual.
El projecte Electrogralla, parteix d'una sola gralla connectada a uns pedals electrònics (mescla i transformació sonora), incorporant l'herència de la gralla vuitcentista cap a la música actual. Gèneres com el ball pla, el pasdoble, el toc de castells i d'altres tonades de l'imaginari tradicional català passen pel filtre de la gralla preparada i entren de ple al s. XXI sense complexos.
És així com el graller bagenc genera un espai sonor inèdit i obre una finestra entre la música d'arrel i la contemporània, aconseguint una textura autèntica i original.

Roger Andorrà

Graduat en Música Tradicional en l’especialitat de gralla per l’ESMUC.
Graduat en Música Clàssica en l’especialitat de clarinet pel CMMB.
Llicenciat en Ciència i Història de la Música (Musicologia) per la UAB.
Diplomat en Magisteri en l’especialitat d’Educació Musical per la UB.
Format com a clarinetista clàssic, saxofonista modern i graller tradicional, Roger Andorrà sempre ha tocat la gralla en bona part degut a la seva passió pels gegants. Més endavant, estudiant musicologia, fruit de fer pinya amb un company de la universitat, va entrar a formar part d’un grup poc ortodox de joves grallers que van fer fortuna: Els Laietans.
Ja a l’ESMUC, a l’hora de fer el seu Treball de Final de Grau, va veure que hi havia un gran buit estilístic en la relació entre l’instrument i l’electrònica, i va començar a investigar en aquest camp. Així va germinar Electrogralla, un projecte que compta amb l’assessorament de Llibert Fortuny, Marcel Casellas, Dani Carbonell i la coreògrafa Montse Colomé.
Actualment, Roger Andorrà també és membre dels Grallers del Pla de Bages, dels duets {ROGER} i El Paraigua i compagina la seva activitat com a intèrpret amb la docència en escola de música, Educació Primària i Educació Secundària Obligatòria.

Comparteix: