Espectacles

La Gravetat de Coulomb

Amb La Gravetat de Coulomb Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté parteixen dels sons tradicionals com el flabiol, l’acordió diatònic o el clarinet baix i els gèneres musicals del ball d’envelat amb una mirada d’avui.

E pur si balla

És possible fer un ball com els d’abans sense que el color sípia ho tenyeixi tot? La proposta de Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté vol recollir i reivindicar els gèneres de ball més comuns a la plaça i a l’envelat i fer-los un homenatge. Ho fan amb una formació que parteix dels sons tradicionals com el flabiol, l’acordió diatònic o el clarinet baix, però no defuig jugar amb altres sonoritats tot incorporant instruments de percussió, pedals o noves harmonies que ens hi permetin empatitzar en ple segle XXl.

Tot això ha quedat impregnat en el seu primer disc E pur si balla (ADEP, 2021) on els pasdobles, balls plans, boleros o rumbes prenen protagonisme amb un so cuidat i cru, i a la vegada permetent sentir l’essència del que ballaven els nostres avis.
Ara, ha arribat l’hora de portar-ho de nou a la plaça, l’envelat o la sala de concerts i poder reivindicar, que sense música no hi ha ball però sobretot, que sense ball no hi ha música.

Pau Benítez: flabiol i percussions
Blai Casals: acordió, bombo i plats
Manu Sabaté: clarinet baix

Pau Benítez, Blai Casals i Manu Sabaté

Pau Benítez
Músic i activista cultural que, des de bon començament, ha fet bandera del flabiol i els antics sonadors, sempre creient en la maduresa de l'instrument i la polivalència d'aquest. Ha sigut membre dels grups Ministrers del sabre, Borinots Tres-quartrance, La Portàtil FM (Ball robat, 2015) i Sciurus. Actualment, forma part de FanFarra (FanFarra, 2019), Quedem en Paus i A tomar pel sac.
Ha participat en diversos discos per divulgar la cultura popular mataronina (Sons de festa: Les Santes, festa major de Mataró, 2018; El carnestoltes a Mataró, 2019 i Mataró fa festa, 2020).

Blai Casals
Músic infatigable que amb l’acordió sempre ha defensat el diàleg entre l’elegància i el joc. Ha participat de conjunts com Morena Tradipatxanga (Morena, 2016), Meztuca, La Mata negra, i les companyies de teatre Xip Xap i Corcada Teatre. Ha sigut productor i intèrpret del disc Sona a Can Baró (2013) i ha col·laborat en gravacions i concerts de grups i músics com Pepet i Marieta, Micu (Fusta, 2012), Manel Joseph (50 Estius, 2019), Xavier Carles i Xavier Batllés (La follia dels sensibles, 2020 i Recitatiu, 2014).

Manu Sabaté
Músic inquiet i versàtil que partint de la música tradicional explora noves dimensions artístiques i busca cercar els límits dels instruments d’inxa que toca. Líder del projecte Inxa Impro Quintet (All that Trad, 2013; Kind of Trad, 2014 i Out of Trad, 2017) ha participat en projectes com Fok (del músic basc Kepa Junkera), Folk Laietà, Borinots Tresquartrance o Morena Tradipatxanga (Morena, 2016). Actualment, forma part de grups com els Quatrevents, New Catalan Ensemble, el duo Marigó-Sabaté i projectes internacionals com Gaizca (Gaizca Project, 2019), amb el grup bretó Spontus (Spontus & Manu Sabaté, 2017).

Comparteix: