Espectacles

Les Violines, Ball Folk!

Després de la gira de concerts per celebrar els 25 anys del grup, Les Violines presenten un nou espectacle: Ball folk! Una proposta energètica i bonica que farà ballar a tots els públics.

Ball Folk!

Amb aquest espectacle, Les Violines presenten un ball folk danses col·lectives i de parella, basat en un repertori d'arrel tradicional que barreja composicions pròpies i tonades recuperades, amb l'esperit dels vells violinistes del Pirineu, que feien els balls de festa major al so d'un violí. En aquesta formació, els violins s'acompanyen de viola, acordió diatònic, contrabaix i percussions.

Les Violines ofereix un concert original i ballable, amb una gran capacitat de transmetre un ambient festiu i alegre.

Simone Lambregts: violí
Núria Balcells: violí
Rebecca Macauley: viola
Clara Ribatallada: acordió diatònic
Maribel Rivero: contrabaix
Fani Fortet: percussió
Robert Ballester: tècnic de so

Sobre l’artista:

Les Violines és una formació que va ser creada l'any 1996 amb la idea d'oferir una nova sonoritat en l'àmbit de la música tradicional. El seu objectiu és fer reviure l'alegria de les festes majors dels pobles pirinencs, en les que un sol violinista aconseguia animar a ballar a tot el poble. Inicialment, Les Violines era un quartet de violins, però més endavant va incorporar l'acordió diatònic, baix i bateria, fins a arribar a la formació actual de sextet (dos violins, viola, acordió diatònic, contrabaix i percussions).
A més d'un repertori basat en temes dels antics violinistes dels Pirineus i d'altres músics de la tradició musical catalana, el grup s'obre a la música d'altres països i a composicions pròpies, amb un estil que presenta com a "celtacatalà".

Comparteix: