Espectacles

Quin goig!

El conjunt vocal La Nova Euterpe i la companyia de dansa Factoria Mascaró presenten Quin goig! un espectacle de música i dansa,

Música i dansa. Cos i veu. So i moviment. Cadascun d’aquests binomis és indissociable. Aquesta experiència sonora i física troba la seva expressió en un espectacle amb arrels a la tradició que furga sobre els quatre elements clàssics que forma la matèria en la concepció pitagòrica del món: terra, aigua, foc i aire. El savi grec sintetitza el treball dels que l’han precedit i construeix una nova teoria que té tant de pròpia com de manllevada en el procés de plasmació. Sentint, doncs, totes aquelles experiències rebudes les reformulem en un discurs plàstic que pretén donar temps a l’esperit per contemplar el seu entorn.

La Nova Euterpe i Factoria Mascaró

Pograma:
1 – Ton renegaire  (El Lluçanès)
2 – Salve de l’auia  (Petrés, Camp de Morvedre)
3 – Els goigs de Montgarri (El Pallars Sobirà)
4-  Poeta i fangador  (Jacint Verdaguer / Cançó de tambor)
5 – Els goigs de Mare de Déu del Roser (general de tot el país)
6 –  Sant Gil  (L’Empordà)
7 – Les agonies de Torelló (Torelló)
8 – Magníficat de la Vall d’Àssua   (Pallars Sobirà)

Durada: 45 minuts

La Nova Euterpe i Factoria Mascaró

La companyia de dansa Factoria Mascaró es va crear l’any 1998 sota la direcció artística de Joan Serra i Vilamitjana i Joaquim Serra i Puigvendrelló, ballarins i coreògrafs amb un ampli coneixement de la Dansa Tradicional Catalana. Des d’aleshores ha actuat en multitud de festivals i programacions per a adults, de carrer i familiars, campanyes escolars, festes i esdeveniments, en accions de videodansa, videoclips, etc. Es tracta d’un grup polièdric de cinc ballarins de diferents edats i experiències que es mou en un model 4D: escena, dansa, tradició i contemporaneïtat.

El col·lectiu Factoria Mascaró obre una nova línia d’espectacle, experimentant noves formes d’expressió lligades amb la quotidianitat i la gestualitat d’avui. Conservant les fonts de la dansa popular i tradicional, recerquen sense concessions ni complexos, noves propostes de posada en escena.

La Factoria Mascaró té un ampli repertori d’espectacles dirigits al públic escolar i familiar, a l’espai públic i també al públic adult, i està formalt per Quim Serra, Laia Martínez, Lluís Fàbregas, Laida Tanco i Jordi Rubio.

Comparteix: