Espectacles

RumbaGrass

FlamenGrass reuneix la força del bluegrass i l’energia trepidant de la rumba catalana. Una proposta que teixeix ponts entre el flamenco, les músiques tradicionals de la península i les músiques d’arrel dels Apalatxes. La primera formació que experimenta amb la sonoritat del banjo procedent de l’Àfrica i desenvolupat als EUA.

RumbaGrass

Música alegre i festiva amb composicions pròpies i temes tradicionals interpretats per un quartet acústic amb un llarg bagatge als escenaris. Una sòlida base rítmica i trepidant amb el contrabaix i la guitarra rumbera i el seu característic ventilador. Tot això amb les melodies del banjo i el violí, i les tres veus que donen color i forma al quartet.

Carol Duran: veu, violí i palmes
Lluís Gómez: banjo de cinc cordes
Maribel Rivero: veu, contrabaix i palmes
Roger Lozano: guitarra flamenca i rumbera

Carol Durán
Violinista, cantant i compositora de música folk i tradicional i directora artística del Festival Folk Internacional Tradicionàrius i del Centre Artesà Tradicionàrius, un dels centres estables de programació folk més destacats del sud d'Europa. Integrant i fundadora del grup folk La Carrau (1997-2016) i del seu projecte propi Soroll Blanc. En la seva trajectòria artística també ha format part de bandes de folk, bluegrass, rumba i flamenc entre les quals destaquen el quartet femení de folk Les Violines, el projecte Kamerata Flamenca i les gires internacionals del quartet femení de flamenc Las Migas entre 2008 i 20. Actualment també forma part d'una de les bandes més destacades de rumba catalana, Sabor de Gràcia.

Lluís Gómez
És un reconegut banjista, violinista, mandolinista i compositor a dins i fora del nostre país, director del Festival Al Ras i del Barcelona Bluegrass Camp, professor al prestigiós campus de Virton, Bèlgica. Al llarg de la seva carrera musical ha format part de moltíssimes bandes relacionades amb el folk, bluegrass, Irish, blues, i jazz manouche. Es autor de llibres dedicats a l’aprenentage del banjo i violí i escriu regularment a revistes especializadas. Amb una llarga llista d ́àlbums gravats amb altres projectes i col·laboracions, té dos treballs al seu nom.

Maribel Rivero
Guitarrista clàssica de formació, va estudiar amb Elisabeth Roma i Jaume Torrent, fa molts anys que treballa com a contrabaixista. Ha acompanyat a multitud d’artistes en gires pel nostre país (Bill Keith, Tom Corbett,Tony Trischka, John Reischman, Henrich Novák, Chris Luquette, entre d’altres). Va formar part de l'Orquestra de Cambra Canticela, la Big Band de l'Escola de Música de Badalona i el grup d'improvisació MIS. Combina aquestes activitats amb la docència a l’Escola Municipal de Música de Premià de Mar i el projecte Badecordes del Conservatori de Badalona. Forma part de diverses formacions musicals; Barcelona Bluegrass Band, Les Violines, Grazztrio i Swing 42, entre d’altres.

Roger Lozano
Nascut a Terrassa, va estudiar Història de l'Art a Lleida, on coneix Toni i Paquito Salazar, dos gitanos catalans que li ensenyen els secrets de la rumba. Ha tocat i creat diverses bandes rumberes com Naraina, amb qui va gravar dos discos. Va treballar a la plantilla de la Rumbeta, taula dedicada a la rumba catalana, on coneix i treballa al costat dels joves més destacats de la rumba gitana. S'uneix al projecte de Petitet com a cap dels guitarristes, per portar la rumba al Gran Teatre del Liceu, amb l'Orquestra Simfònica. En l'actualitat continua tocant en diverses bandes rumberes i participa en espectacles de difusió del gènere en escoles i teatres.

Comparteix: